Freerunning - tieners maken spectaculaire sprongen!!

De eibe tough trail inspireert tieners om in beweging te komen in Krimpen aan den Ijssel

De behoeften van jongeren centraal

Op veel speelplaatsen, meestal ontworpen voor kinderen tot 10 jaar, is er weinig aanbod die aansluit op de leeftijdsbehoefte en gewenste fysieke uitdagingen voor de doelgroep 10-15 jaar. Tieners zijn op zoek naar die bijzondere kick, willen de strijd aangaan met anderen, hun grenzen opzoeken, hun eigen weg gaan en zelfstandig ervaringen opdoen. In Krimpen aan den IJssel, een grotere gemeente niet ver van Rotterdam, wilde het gemeentebestuur een speel- en beweeggebied creëren dat speciaal is gericht op de behoeften van jongeren in de leeftijdsdoelgroep van 10-15 jaar. Het doel bij het ontwerpen van de tienerzone beweegzone in park nabij de een grote woonwijk was om rekening te houden met de fysieke en mentale ontwikkelingsfasen van de jeugd en hen vooral aantrekkelijke locatie te geven om hun vrije tijd door te brengen.


De Tough Trail lay-out is afgestemd op de wensen van verschillende stakeholders

Met de Tough Trail kon het team van eibe Benelux het passende tienerconcept aanbieden. Zowel de verschillende beleidsmakers als de jongeren zijn betrokken bij het ontwerp van dit verblijfsgebied. De Tough Trail  is een nieuw en uniek concept voor tieners vanaf 10 jaar en begint waar de kinderspeeltuin de grenzen voor deze doelgroep bereikt. De Tough Trail is een obstacle parcours, klimparcours, freerun uitdaging en ontmoetingsplek in één. Op de muren, kubussen en klimhellingen beoefenen de tieners met veel enthousiasme hun jumps en hun krachtige fysiek. In het actievolle bewegingsspel moedigen de tieners elkaar aan, steunen ze elkaar, leren ze van elkaar en ervaren ze respect, tolerantie en fair play. De Tough Trail motiveert jongeren om te bewegen, helpt hen stress te verminderen en bevordert sociale interactie. De modules kunnen per situatie op elkaar afgestemd worden zodat per locatie exact het gewenste uitdagingsniveau ontstaat.

Actie, leren, grenzen verleggen en adrenaline!

Zowel voor de beginnende als gevorderde “freerunner” biedt de eibe Tough Trail veel langdurige uitdaging. Je kunt zelf kiezen hoe moeilijk, uitdagend en snel je jouw route aflegt en welke skills je wilt laten zien. Een groep tieners toonde veel enthousiasme voor de atletische beweging tijdens een test workshop georganiseerd door eibe Benelux met een freerunner professional. Na de training presenteerde de groep trots hun opgedane vaardigheden tijdens de fotoshoot: artistieke salto's, adembenemende sprongen en adrenaline runs over de uitdagende hindernissen.

“Bij deze Tough Trail kunnen tieners op een laagdrempelige en veilige manier kennismaken met freerunning. Je kunt je vaardigheden trainen en uitbreiden van makkelijk tot moeilijk. Het is ook een mooie manier om freerunning-workshops te geven aan een breed publiek.”
Arjoen Besorak, Freerunner en United Elements-coach

In onze actuele Outdoor Active-brochure hebben we alle gave stoere Tough Trail uitdagingen voor je op een rijtje gezet met gedetailleerde beschrijvingen van de spectaculaire beklimmingen en overgangen.

Meer informatie en vakkennis op het gebied van fitnessspeeltuinen en populaire sporten vindt u in onze blogposts:

https://blog.eibe.de/fitness-spielplatz/
https://blog.eibe.de/outdoor-fitness/
https://blog.eibe.de/mehrgenerationensport/