Schoolspeelplaats: het schoolplein als belevingsruimte om te bewegen en te leren

Schoolspeelplaats planning - jongeren klimmen in eibe speeltoestellen op hun schoolspeelplaats.
Schoolspeelplaats planning - jongeren klimmen in eibe speeltoestellen op hun schoolspeelplaats.
Schoolspeelplaats planning - Twee lachende meisjes zitten in eibe speeltoestellen op hun schoolspeelplaats.

De schoolspeelplaats motiveert tot bewegen, spelen en sociale interactie

De schoolspeelplaats vormt voor kinderen een belangrijk onderdeel van hun dagelijks leven, omdat het niet alleen dient als plek om de pauze door te brengen, het compenseert ook het langdurig stilzitten in de klas. Bij voorkeur zorgt het schoolplein ervoor dat kinderen een actieve levensstijl aanleren en gaan bewegen, zelfs buiten schooltijd om. Regelmatige lichaamsbeweging is uiterst belangrijk voor de gezondheid van kinderen en het heeft  een positieve invloed op de schoolprestaties. Daarom is het des te belangrijker dat een schoolspeelplaats motiveert en uitdaagt om te bewegen. Onze pedagogisch ontworpen schoolspeelplaatsconcepten en onze combinatie speeltoestellen voor schoolpleinen nodigen uit tot spelen en bevorderen daarbij specifiek aspecten als het risico- en probleemoplossend vermogen van kinderen. Ze zetten aan tot allerlei vormen van bewegen, zijn aantrekkelijk voor zowel jongens als meiden, voor kleine en grote groepen, bieden speelwaarde voor alle leeftijden en hebben veel uitdagingen met  sociale interactie.Actieve schoolspeelplaats als lesruimte

Een goed ingerichte schoolspeelplaats zorgt voor een positieve speelervaring, verhoogt de kwaliteit van verblijven en maakt leren in de buitenlucht mogelijk. Onze ontwerpen spelen in op de wensen, behoeften en interesses van leerlingen, maar ook op de wensen van de leraren en is tevens een verlengstuk van het pedagogisch beleid van de school. De creatieve schoolpleinontwerpen  bieden leuke oplossingen voor: 'de buitenklas', ‘ het beweegplein’ een ‘groen blauw schoolplein’, ‘thema schoolspeelplein of ‘natuurlijk spelen schoolplein’ waarbij leerlingen ervaringen kunnen opdoen met de natuur en al spelenderwijs leren over de natuur. Sportzones en creatieve speelruimtes vormen daarbij een verlengstuk van de klaslokalen. Zit- en ontmoetingszones waar de kids zich terug kunnen trekken, kletsen en tot rust kunnen komen zijn hierbij ook erg waardevol. Onze schoolpleinconcepten en school combinatiespeeltoestellen voor kinderen, tieners en jongeren zijn ontwikkeld in samenwerking met pedagogen en leraren.

 

Wij maken uw ontwerp voor een schoolspeelplaats locatie specifiek. Naast de wensen van kinderen en leraren, adviseren  we uiteraard ook over de veiligheidseisen, de speelwaarden, onderhoudskosten, hergebruik van aanwezige speeltoestellen en elementen. Onze combinatiespeeltoestellen voor schoolpleinen passen in ieder budget, zijn verkrijgbaar in iedere uitstraling van modern tot natuurlijk, zijn voor iedere groepsomvang passend en sluiten aan op alle leeftijdsdoelgroepen. De speelcombinaties voor schoolpleinen kunnen eenvoudig aangepast worden aan de locatie specifieke wensen.


Meer onderwerpen en knowhow is in de blogpost te vinden:


Onze topproducten voor op het schoolplein: