Onze speeltuinplanning

Met eibe verloopt alles soepel


Om ervoor te zorgen dat een speelplaats er niet alleen mooi uitziet, maar ook functioneel is, moet er tijdens de speeltuinplanning met veel dingen rekening gehouden worden. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij uitgebreid op de hoogte van alle vereisten omtrent speelplaatsontwerp. Bewegingspatronen, speelplekken en impactzones worden daarom van meet af aan goed doordacht door onze professionals van de planningsafdeling. De keuze van producten hangt daarbij volledig af van jouw wensen en van de behoeften van de bewoners, bezoekers of klanten. Om ervoor te zorgen dat jij van tevoren al kunt zien hoe jouw speeltuin eruit zou komen te zien, presenteren wij jou plattegronden op schaal of een 3D-visualisatie.

Een hoge speelwaarde heeft voor jou prioriteit, maar budgetbeperkingen bemoeilijken de speeltuinplanning? Vertrouw dan op onze planningsexpertise: wij staan jou graag terzijde bij het realiseren van jouw speeltuin!

Met de speeltuinplanning van eibe in 4 stappen naar de speelplaats van jouw dromen

Planningcompetentie betekent rekening houden met elk aspect van een speeltuin. Daarom beginnen wij elk planningsproces met het analyseren van de toekomstige speelruimte en -behoeften van klanten en gebruikers. Want alleen op deze manier voldoet de speeltuinplanning aan de hoogste kwaliteitsnormen en onstaat er een speelruimte die duurzaam is qua sociale en bewegingsbevorderende functionaliteit.

De speelruimteanalyse

De volgende stap van de speeltuinplanning is een analyse van de speelruimte. Hierbij houden onze experts rekening met:

  • de omvang, topografie en natuurlijke kenmerken van de plek waar de speeltuin komt te staan,
  • de locatie in de wijk/buurt, aangrenzend gebruik en toegang
  • de samenstelling van potentiële gebruikers (leeftijd/geslacht enz.).

Tijdens de speeltuinplanning werken wij altijd met professionele planningschecklists. Deze omvatten belangrijke factoren voor de uitvoering van de bouw- en montagewerkzaamheden. Speciale specificaties, zoals concepten voor meerdere generaties, inclusie, uiterst bewegingsgerichte, thematische of natuurgetrouwe ontwerpwensen, zullen van meet af aan in de planning worden opgenomen.

Het basisconcept

De eigenlijke speeltuinplanning begint doorgaans met een conceptfase (brainstormen, moodboards, themakeuze enz.). Het daaruit voortvloeiende basisconcept omvat de functionele zonering, de planning van wandelpaden of gangen en ook uitgebreid en intensief ontworpen gebieden.

Het planningsontwerp

Aan de hand van het basisconcept zullen we vervolgens een meer gedetailleerd 2D-planningsontwerp opstellen. Het ontwerp omvat functionele gebieden voor leeftijdsgroepen, speelwaarden en veiligheids-, reinigings- en onderhoudsaspecten. Bij de selectie en positionering van de speeltoestellen wordt rekening gehouden met alle andere voor de speelruimte relevante factoren. Dit is uiterst belangrijk, omdat de structurele kwaliteit (speeltoestellen, speelelementen, enz.) een hoge proceskwaliteit (gedrag, effecten, effecten op kinderen en begeleiders/voogden) moet creëren om de sociale duurzaamheid te waarborgen.

Presentatie van de speeltuinplanning

Bij eibe bestaat het ontwerpproces uit schetsen, digitale 2D-planningen en 3D-visualisaties. Een ontwerper of onze speeltuinadviseur zal het speelplaatsontwerp en de conceptuele doelstellingen persoonlijk presenteren. Waar nodig en praktisch, zullen wij de individuele speeltoestellen van onze grote modulaire speelsystemen combineren en deze met 3D-weergaven visualiseren.

Waarom je op de planningsexpertise van eibe kunt bouwen

Gedurende de speeltuinplanning werkt eibe in interdisciplinaire teams met expertise op het gebied van ontwerp, constructie, installatieplanning en kostenberekening. Jij profiteert bovendien van onze veiligheidsgerelateerde specialistische kennis. Tijdens het ontwerp grijpen al deze gebieden in elkaar. Dit levert een speeltuin op die voor de volle 100% aan al jouw eisen en aan die van jouw doelgroep voldoet, die TÜV-geteste veiligheid biedt en waar je helemaal ondersteboven van bent!