Welkom op de site voor de gemeente Montfoort

Beste Bewoner,

 

De speelplek aan de Th. Elsenstraat en het gebied ernaast gaan we vernieuwen. De huidige speelplek is verouderd en de speeltoestellen zijn aan vervanging toe. Op dit moment is het zo dat er is veel  klinkerverharding is. Dit veroorzaakt onnodig veel waterafvoer naar het riool.  Ook kan  de speelplek veiliger, omdat deze nu niet goed is afgescheiden van de weg. Daarom hebben we besloten niet alleen de speelplek, maar ook het gebied ernaast aan te pakken.

Voor het gebied is een nieuw ontwerp gemaakt. Het resultaat is een mooie groene en veilige afgescheiden speelplek. In het nieuwe ontwerp komt minder verharding. In de nieuwe situatie kan langs de Th. Elsenstraat geparkeerd worden. Het aantal parkeerplaatsen blijft ongewijzigd.

De speelplek wordt volledig gazon. Het water gaan we  door middel van een drain afvoeren. Na plaatsing van de nieuwe speeltoestellen gaan we de plek met graszaad inzaaien. Na ongeveer 6 weken kunnen de kinderen hier dan spelen. Aan de wegzijde rond de speelplek plaatsen we een laag voethekje. Op een later moment planten we rond de speelplek nog een strook van ongeveer 1,5 meter in met lage struiken.

Als u naar het volgende scherm doorklikt, ziet u de nieuwe inrichtingsschets. De tekening geeft een indruk hoe het eruit gaat zien. Het is geen uitgewerkte technische tekening.

KLIK HIER VOOR DE VOLGENDE PAGINA