De eibe geschiedenis

eibe - het familiebedrijf uit Röttingen

Wat meer dan 35 jaar geleden als een klein timmermansbedrijf begon, is vandaag de dag een succesvol familiebedrijf dat wereldwijd actief is! In Röttingen slaat nog steeds het 'ambachtelijke hart' van het bedrijf: hier is één van de meest moderne ontwikkelings- en productiefaciliteiten voor speeltoestellen van Duitsland te vinden. Hier produceren wij - exclusief voor jou - ORIGINELE eibe-producten. Wij streven altijd hetzelfde doel na: onze speeltoestellen zijn ontworpen om de vaardigheden van kinderen te ontwikkelen, jongeren uit te dagen, volwassenen en senioren te begeleiden en voor plezier en beweging te zorgen.
 

Van timmermansbedrijf tot speeltoestellen - een eeuwenoude geschiedenis

De naam 'Eichinger' werd in de vijftiende eeuw voor het eerst genoemd in de kerkelijke archieven van de stad Röttingen als timmermansbedrijf, waar het bedrijf Hartmut Eichinger van afstamt. In 1975 werd de naam van het bedrijf officieel gewijzigd in 'eibe'. Vandaag de dag is het erkende merk eibe één van de meest toonaangevende fabrikanten van speeltoestellen en heeft het meer dan 300 werknemers over de hele wereld in dienst. Zij zorgen voor de ontwikkeling, productie en verkoop van de hoogwaardige producten van eibe.
 

Eibe blijft in de familie - al 8 decennia lang

Tilo Eichinger is sinds 2005 eigenaar van eibe en houdt de succesvolle familietraditie in ere, waarbij het bedrijf van generatie op generatie wordt doorgegeven. eibe wordt al sinds 1438 door eigenaren binnen de familie gerund. En dat al acht generaties lang. Op dit moment bekleedt CEO Tilo Eichinger de positie van voorzitter van de BSFH (Bundesverband der Hersteller von Spielgeräten und Freizeiteinrichtungen e. V. ofwel de Duitse federale vereniging van fabrikanten van speeltoestellen en vrijetijdsvoorzieningen) en werd hij uitgeroepen tot 'Ondernemer van het jaar 2009' en tot 'Grote prijs van de middenklasse - finalist'. Sinds 1971 hebben producten van eibe herhaaldelijk nationale en internationale onderscheidingen ontvangen, zoals de 'Worlddidac', de 'Die gute Industrieform' of de 'Gute Form'.
 

Het geheim van ons succes: hoogste kwaliteit en speeltoestellen waar iedereen helemaal ondersteboven van is!

Het feit dat jong en oud volledig versteld staan van onze speeltoestellen en dat onze klanten ons voor de volle 100% vertrouwen, is geen toeval.

De volgende principes zijn stevig verankerd in onze bedrijfsfilosofie:

  • Alles wat wij doen, dient de klant! Klantgerichtheid en klantrelaties liggen daarom ten grondslag aan ons blijvende succes.
  • Holistische kwaliteit, veiligheid en begrip voor het milieu is voor ons een absolute must! Wij handelen op verantwoorde wijze jegens de maatschappij en het milieu.
  • Onze speeltoestellen bevorderen de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen, tieners en volwassenen!
  • Onze speeltoestellen worden altijd volgens de laatste normen ontwikkeld: wij documenteren en delen onze kennis permanent en houden onszelf altijd op de hoogte. Dankzij teamwork en netwerkdenken kunnen wij onze klanten de expertise van alle specialisten onder één dak aanbieden.