't Roege Bos Groningen

’t Roege Bos Groningen

Aan de rand van de wijk Vinkhuizen in Groningen ligt een uitgaansgebied met daarin een hoge heuvel. Het gebied wordt veel gebruikt door wandelaars en gezinnen.

Tegen de heuvel stond een speeltoestel met een overdekt gedeelte. Doordat het enige bescherming gaf aan weer en wind, werd deze door een bepaalde doelgroep als hangplek gebruikt en werden er vaak vernielingen aangericht.

De wens van de wijk en de gemeente was dan ook om hier meer transparantie te bieden en zo het minder aantrekkelijk te maken als hangplek, maar wel voldoende speelwaarde voor de kinderen te bieden.

Uit het oogpunt van duurzaam met de materialen om te gaan, hebben we hier de keuze gemaakt om de RVS buis glijbaan her te gebruiken en een toestel hier tegenaan te ontwerpen. Verder is er rondom enige bosschage verwijderd om de sociale controle te vergroten.

Deze aanpassingen hebben geleid tot een transparante aantrekkelijke en uitdagende speelplek, welke door de hoogte van de heuvel, op grote afstand te zien is.

Velden met een * zijn verplicht.