02.03.2012 09:10 Leeftijd: 3 yrs

LimburgLAB zaterdag 3 maartecorino eibe


zandspeelplaats paradiso eibe


ibondo active trail eibe

In het kader van LimburgLAB zijn LLTB en Speeltuinwerk Limburg uitgedaagd door de Vereniging van Kleine Kernen in Limburg om samen een plan uit te werken dat zou kunnen bijdragen aan een verbetering van de leefbaarheid van onze mooie Limburgse provincie.

Het idee kwam op tafel voor een “speelboerderij”. Geen omgebouwde oude schuur, geen speeltuin met wat verloren dieren, maar een echte! Een agrarisch bedrijf waar echt geboerd wordt én een speelplek waar veilig, maar zeker ook met veel plezier echt gespeeld wordt. Prachtig bedacht, maar een reëel plan? Gelukkig vonden we professionals bereid om dat verder uit te werken.

Nelle Driessen werkte samen met Via Viridis – een prachtig boerenbedrijf in de gemeente Heerlen van de familie Huijnen- aan een ontwerp voor natuurlijk spelen.

Voor Nelle als ontwerpster geldt dat ze een aantrekkelijke buitenruimte wil creeren, waarin kinderen vrij hun eigen weg kunnen zoeken, zintuiglijke ervaringen kunnen opdoen en zichzelf fysiek kunnen testen of juist ontspannen.
De natuur zelf is onderwerp van spelen! Dat zie je terug in haar ontwerp. Ze gebruikt materialen uit de natuur en geen fabrieksproducten. Nelle laat de kenmerken van het aangeboden stuk natuur medebepalend zijn voor de structuur voor de natuurspeelplaats. Het lijkt in haar ontwerp of de speelplaats die is gerealiseerd nooit anders bedoeld had kunnen zijn. Speelaanleidingen zijn er dan van nature!

eibe werkt juist wel met toestellen uit – eigen- fabriek. De boerderijen die zij hebben bevraagd over hun speelwensen wilden ook graag met die manier van spelen aan de slag. In alle ontwerpen betrof het bedrijven die al meer deden dan “boeren” alleen. Daarbij mag je denken aan educatie, vergaderfaciliteiten of boerenvermaak. Stel dat je dat aanbod aanvult met speelaanleidingen voor een coole wedstrijd, een uitdagend waterspel, of juist een rustige afsluiting van de dag. Dan wordt een educatief uitje voor een klas algauw een echt schoolreisje, of een volwassen programma algauw voor het hele gezin. Omdat eibe in haar productlijnen rekening houdt met alle kinderen, is er voor ieder wat wils. Uitdagen, klimmen, durven, voelen, kijken, ontdekken.

De ontwerpen zijn prachtig. Kom ons zaterdag bezoeken tijdens LimburgLab. Kijk voor meer informatie hierover op www.vkkl.nl. Of liever nog: kom spelen op de Speelboerderij!


Nieuws

11.11.2014 09:13

Biotopia


05.11.2014 00:00

Gemeente Rijswijk


07.10.2014 09:36

VAKBEURZEN


29.09.2014 08:56

Mystery guests gezocht


11.07.2014 12:09

Maatwerk


eibe Benelux B.V.

Nederland

Radonstraat 285
NL-2718 SV Zoetermeer

Tel. +31 (0) 79 / 361 00 10
info(at)eibe.nl

------

België

Pastoor Claesenstraat 1
B-2440 Geel

Tel. +32 (0) 16 / 447 970
info(at)eibe.be

Hier kunt u de catalogus aanvragen:

Catalogus aanvragen 

Download hier de catalogus:

Downloads